Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αγιουρβέδα, η Ιατρική του Κόσμου

Από: Βάνα Αλεξάτου – Hassan
Ayurveda, η Ιατρική του Κόσμου
Οι πολιτισμένες χώρες του τότε κόσμου, που χρονολογείται περίπου από το 1.200 Π.Χ, ήταν η Ελλάδα, η Ινδία, η Αίγυπτος.
Οι γιατροί του τότε κόσμου συναττόντουσαν μια φορά το χρόνο στην Ινδία για να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την ιατρική και χειρουργική.
Ο Caraka ήταν ο γιατρός και ο μεγάλος Δάσκαλος που κατέγραψε την Αγιουρβέδα.
Στα συγγράμματα του αναφέρει: "Όταν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον Θεό, μένουν σε αυτούς πολλά πράγματα, εσωκλείονται στον εαυτό τους και αυτή η αποσύνδεση από το όραμα, δημιουργεί το χάσμα."
Αυτό το χάσμα, είναι η αφορμή για επιθυμίες ή για βάσανα με κανένα όραμα. Τα βάσανα είναι η εκδήλωση της αρχής στις πνευματικές, ψυχικές και φυσικές ασθένειες (στο φυσικό σώμα).
Δίνει έμφαση στη πρόληψη και στη συνέχεια στη θεραπεία. Μεταφορικά μπορούμε να πούμε, ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στο "έδαφος" παρά στο σπόρο.
Εάν το έδαφος είναι υγιές, καμία ασθένεια δεν ενοχλεί τον σπόρο. Εάν ο οργανισμός είναι ισχυρός, κανένα μικρόβιο ή βακτηρίδιο δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια στον άνθρωπο.
Η Αγιουρβέδα ακόμη και σήμερα, είναι αιτιολογική ιατρική και όχι συμπτωματολογική. Ινδική ρήση: "Δες πως είναι το σώμα σου σήμερα και θα καταλάβεις πως ήταν οι σκέψεις σου χθες. Έλεγξε τις σκέψεις σου σήμερα και θα δεις πως θα είναι το σώμα σου αύριο".
Η Αγιουρβέδα είναι η μοναδική επιστήμη στον κόσμο που βασίζεται στην Πνευματικότητα.
Σύμφωνα μ αυτή την πανάρχαια ιατρική, κάθε άτομο είναι δημιούργημα της κοσμικής ενέργειας, ένα μοναδικό φαινόμενο, μια μοναδική προσωπικότητα.
Αγιουρβεδικές θεραπείες
Όλες οι θεραπείες στην Αγιουρβέδα γίνονται με ήπιες μαλάξεις και όλα τα θεραπευτικά λάδια παρασκευάζονται από τα κατάλληλα βότανα. Είναι χλιαρά όμοια με τη θερμοκρασία του σώματος.
Στο CARAKA SAMHITA (το έπος του Caraka) αναφέρεται περίτρανα το σημείο SWASTA, που σημαίνει "στον εαυτό σου βρίσκεται η αιτία".
Είναι η μοναδική ιατρική επιστήμη στο κόσμο, που ο γιατρός παρίσταται στις θεραπείες.
Είναι η μοναδική ιατρική επιστήμη στο κόσμο, που σαν βάση για την θεραπεία έχει την πνευματικότητα.
Είναι η μοναδική ιατρική επιστήμη στο κόσμο, που διδάσκει το ήθος και την ηθική. Με την απουσία αυτών προκαλούνται ασθένειες.
Είναι η μοναδική ιατρική επιστήμη στο κόσμο, που διδάσκει το σεβασμό στη φύση, στα ζώα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι η μοναδική ιατρική επιστήμη στο κόσμο, που θεραπεύει τον άνθρωπο και παράλληλα την ασθένεια.
Γιατί βρισκόμαστε σε μια "ατέρμονη αλληλεπίδραση" με όλους και με όλα. "Οτιδήποτε επηρεάζει τον έναν άμεσα, Επηρεάζει τους άλλους έμμεσα. Δεν μπορώ να γίνω αυτό που θα έπρεπε να είμαι , Έως ότου γίνεις αυτό που θα έπρεπε να είσαι. Και δεν μπορείς ποτέ να γίνεις Αυτό που θα έπρεπε να είσαι, Έως ότου γίνω αυτό που θα έπρεπε να είμαι…."
Αυτή είναι η αλληλένδετη δομή της πραγματικότητας….!!!
Martin Luther King
ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ, καλώς όρισες στη γη του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού.

Βάνα Αλεξάτου – Hassan

Αγιουρβεδική θεραπεύτρια

Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου